Jeugdwedstrijd 16 Februari

Barneveldse jeugd in topvorm.

Schietsportvereniging De Eendracht mocht afgelopen week de  tweede jeugduitwisselingswedstrijd 2024 houden. Deze wedstrijd wordt elk jaar gehouden tussen de jeugdafdelingen van een aantal verenigingen uit de regio. De laatste jaren tussen Scherpenzeel, Hoevelaken, Putten, Veenendaal en Barneveld. Elke maand komt de jeugd om toerbeurt bij een der verenigingen op bezoek. De eerste wedstrijd werd eind januari in Scherpenzeel gehouden.
Deelname staat vrij voor alle jeugdleden tot de leeftijd van 21 jaar. Een ondergrens in leeftijd is er niet echt. Het jongste deelnemertje bij De Eendracht was 8 jaar, en maak niet de vergissing dat ze op die leeftijd er nog niets van terecht kunnen brengen. Tot 16 jaar schiet de jeugd opgelegd, daarna vrijhandig. Men mag kiezen tussen luchtpistool of luchtgeweer.

Bij het staand geweer zijn al enige jaren de dames van Willem Tell Putten oppermachtig. Zo ook nu weer. De beste schutter werd Brianne Sessink met 83 punten.

Luchtgeweer knielend is een andere zaak. Vanouds de meest beoefende discipline bij De Eendracht. En dat was bij de jeugd te merken. De eerste, tweede en derde plaats voor de Barnevelders. Aankomend talent Benjamin Poort met maar liefst 92 punten, Rik Top 87 en derde, wat teleurstellend, Steven Melissen met 85 punten.

Ook luchtpistool werd een Barneveldse zege. Robin Klein nummer een, met 80 punten, op de voet gevolgd door Mark Evers met 78 punten.

In totaal namen 36 jeugdige schutters deel, vergezeld door hun begeleiders en vele belangstellende ouders.

Voor het jongste deelnemertje, Jermo van de Lustgraag, Prins Hendrik Veenendaal was het zijn eerste  wedstrijd. Hij verdiende er een fraaie aanmoedigingsprijs mee. Maar de show werd gestolen door Femke Middelhoven, Veenendaal, 10 jaar.  Op het onderdeel luchtpistool opgelegd behaalde zij een fraaie derde plaats, goed voor haar eerste medaille.

Er volgen de komende maanden nog drie wedstrijden te Veenendaal, Putten en Hoevelaken. Alle scores worden bij elkaar opgeteld, en het jaar wordt afgesloten met een feestelijke avond te Veenendaal met de prijsuitreiking voor de Besten van de  Jeugd 2024. De volgende wedstrijd is op vrijdag 15 maart te Veenendaal

Foto Herman van Zanten